Često uhvatimo sebe kako žudimo za nečim slatkim i slasnim,  pa prekorimo sebe zbog viška kilograma koji iz toga proizilazi.

Zašto toliko žudimo za slatkišima?

Naučnici kažu, pre svega, zbog stresa kome smo danas svi veoma izloženi. Pritiskaju nas rokovi, razni targeti, životni problemi, sve veći broj obaveza… Čovek nije sačinjen tako da može da se nosi sa svim tim. Zato sebe sve češće doživljavamo kao neadekvatne jer nemamo dovoljno energije  da se izborimo sa svim izazovima u toku dana. A to nas vodi u depresiju.

Stres dovodi do pojačanog lučenja hormona kortizola koji dovodi do rasta nivoa šećera u krvi. To dalje dovodi do povećanog  lučenja insulina kako bi se organizam izborio sa šećernim udarom. A rezultat toga je nagli pad šećera, što organizam  ponovo dovodi u problem, ponovo traži nešto slatko. I tako u krug.

Drugim rečima, kada smo pritisnuti obavezama i osećamo nedostatak energije, tražimo nešto što će u najkraćem roku obezbediti dodatnu energiju organizmu a pre svega mozgu. I potežemo za slatkišima.

To je normalan proces kome smo svi skloni jer mozak traži svoju hranu. Dodatni unos šećera, na žalost, ne utiče samo na poboljšanje koncentracije, raspoloženje i rast potrebne energije nego ima i nebrojeno loših posledica, počevši od viška kilograma, preko lošeg stanja kože, problema sa probavom, pa do zakrčenja krvnih sudova i problema sa krvnim pritiskom, arterijskom sklerozom i slično.Zbog nezdravih slatkiša su nam deca sve gojaznija a svi zajedno smo sve bolesniji. 

Tajna zdrave ishrane nije uvek u potpunom eliminisanju šećera. Šećer je neophodan za normalno funkcionisanje procesa u organizmu ali je neophodno beli (industrijski) šećer u potpunosti zameniti zdravim prirodnim šećerom. 

Med, kao savršena prirodna namirnica, ne samo da obezbedjuje tu preko potrebnu hranu mozgu i mišićima nego ima i brojna pozitivna svojstva na ljudski organizam. Kao što su:

– ubrzanje metabolizma što dovodi do regulisanja telesne težine, 

– regulisanja insulinskog balansa jer ne dovodi do tako naglog povećanja šećera u krvi i samim tim  ni do naglog povećanja insulina i  pada šećera nakon toga

– jačanja imuniteta što dovodi do smanjenja alergijskih i drugih autoimunih reakcija

– poboljšava cirkulaciju, rad srca i srčani ritam

– ima snažno antibakterijsko, antivirusno i antiseptičko dejstvo

– značajno pomaže organizmu u borbi protiv slobodnih radikala…

Imajući sve ovo u vidu, stručnjaci u Medani su napravili dugoročnu razvojnu strategiju. Prepoznali su veliku potrebu tržišta za zdravim slatkišima i potrošačima ponudili čitavu lepezu proizvoda baziranih isključivo na zdravim namirnicama sa medom kao jedinim i isključivim zasladjivačem.

Slatkisi od meda pozitivno uticu na lucenje hormona srece, odrzavaju koncetraciju i potzitivno uticu na zdravlje.

Više ne morate svojoj deci braniti da jedu slatkiše. Više ni sebi ne morate zamerati na slabosti prema slatkišima. Imamo proizvode koji će zadovoljiti i najizbirljivije sladokusce i koji će vam obezbediti energiju za ceo dan a u isto vreme neće biti negativnih efekata na zdravlje

Revolucija je počela – priključite se

Zdravo sa M E D A N O M!!!

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša Korpa Je Prazna