MED ZA GURMANE
250g
1.097 рсд
- Med, Polen, Orasi, Ljuta Paprika
- Nesvakidašnji i neponovljivi ukus
- Bogat sastojcima koji pomažu detoksikaciju organizma
Poštarina 350 dinara
BESPLATNA ISPORUKA ZA PORUDŽBINE IZNAD 3.500 DINARA.
LJUTA TUCANA PAPRIKA
Paprika poseduje začuđujuć izvor vitamina C, A i K koji smanjuju šanse od srčanog udara i povećavaju nivo kiseonika u telu.
Ljute paprike leče i štite od različitih bolesti kao što su plućne (bronhitis), pomažu kod prehlade, smanjuju šansu za mutiranjem DNA i razvoj tumora, snižava krvni pritisak i takođe su bogat izvor antioksidanasa. Suprotno popularnom verovanju, ljute paprike štite organizam od pojave stomačnih tumora, ne prouzrokuju ih. Kaspaicin iz paprika deluju kao aspirin, ublažava glavobolje i bol u zglobovima. Konzumiranje ljutih paprika snižava
nivo holesterola u krvi, reguliše krvni pritisak, slabi apetit i pomaže u borbi sa kilogramima.
Konzumiranje ljutih paprika olakšava stomačne bolove i mučninu. Takođe se preporučuje konzumiranje
ljutih paprika osobama koji imaju problema sa gastritisom.

Orasi
Nakon raznih istraživanja i komunikacije sa jednim jedinim Sašom Mišićem shvatili smo da je koštunjavo voće itekako značajno za naš organizam, a koje voće bi bilo bolje od onog najlekovitijeg.
Orah se smatra najzdravijim košutnjavim voćem zbog velikog
sadržaja omega – 3 masnih kiselina, ali i zbog duplo većeg sadržaja antioksidansa. Omega – 3 masne kiseline imaju protivupalna svojstva i pružaju zaštitu kardiovaskularnog sistema, snižavanjem krvnog pritiska. Antioksidansi koji su prisutni u orasima, kao i oni u paprici, su boljeg kvaliteta u odnosu na one koji se nalaze u ostalom koštunjavom voću i samim tim efikasniji su u sprečavanju oštećenja ćelija organizma, pri reakcijama oksidacije i štetnom delovanju slobodnih radikala. Na ovaj način orasi su zvanično zaštitnici zdravlja u borbi protiv kancera.

Polen
O njemu se mnogo zna, ali malo o
tome koliko je on zapravo zdrav. Sama činjenica da je to glavni izvor hrane pčelama govori mnogo o njegovim svojstvima, a dosadašnja iskustva u upotrebi polena potvrđuju njegovo višestruko dejstvo:
polen omogućuje bolju cirkulaciju krvi u mozgu, olakšava umni napor, pospešuje rast dece, poboljšava vid dece i odraslih, doprinosi suzbijanju bolesti srca i krvnih sudova, pomaže u lečenju prostate, ublažava depresiju i umor… Polen, praktično, sadrži sve što je organizmu potrebno zbog čega nosi titulu izvora života i zbog čega dobija ulogu poslednjeg sastojka proizvoda koji će vam promeniti metabolizam iz korena.

Livadski Med
Kao baza ovog proizvoda, Livadski Med je poliflorni med što znači da potiče od više vrsta biljaka, pa sa obzriom na različito poreklo, vrste livada i drugo, može mnogo varirati po boji, mirisu i ukusu. Povoljan je za oporavak organizma, vitalnosti starijih osoba i za razvoj dece. Preporučuje se bolesnicima kardiovaskularnih i respiratornih oboljenja, a zbog bogatstva minerala, organskih kiselina
i raznih enzima, poseduje antigljivično, antimikrobno, ali i antiseptičko dejstvo, a najviše se koristi kao preventiva. Jedna kašika dnevno livadskog meda štiti organizam od eventualnih zaraza i infekcija i čisti krv od raznih toksina. A ovaj proizvod i pored meda sadrži još tri sastojka koji dodatno obezbeđuju zdravlje vašem organizmu.
VIŠE INFORMACIJA O PROIZVODU
Zbog svog sastava, med je odličan stabilizator nivoa glukoze u krvotoku, a kada je njen nivo stabilan, organizam luči hormone koji oporavljaju tkiva i tope masti, drugim rečima – ubrzava metabolizam.
– 18% vode
– 2% čine 70 različitih hranljivih materija, vitamina, minerala, eteričnih ulja, važnih kiselina, antioksidansa.
Vitamini koje možemo naći u medu su: B6, C, tiamin, niacin, riboflavin, pantotenska kiselina.
Od minerala to su uglavnom kalcijum, bakar, gvoždje, magnezijum, mangan, fosfor, kalijum, natrijum, cink.
Smatra se da što je med tamniji, sadrži više antioksidanasa a posebno je značajan nutroceutik – veoma efikasan u borbi protiv slobodnih radikala.
Vrlo značajna kartakteristika meda je da je to namirnica koja se ne kvari.
Zanimljivo je da nektar koji pčele sakupe se uglavnom sastoji samo iz vode i saharoze.
To je materijal kome pčele dodaju neke svoje enzime koje ovu namirnicu čini čudom prirode.
Upravo ti enzimi stvaraju dodatna hemijska jedinjenja i pretvaraju saharozu u fruktozu i glukozu.
Hemijski to je smesa koja čini med. Nakon toga voda isparava i dobijamo polutečnu smesu koju slobodno možemo nazvati ZLATNOM NAMIRNICOM.
Upravo ti enzimi obezbedjuju NEKVARLJIVOST MEDA.
Blagotvorna dejstva meda su:
– Jača imunitet i time značajno osnažuje organizam u borbi sa, pre svega, alergijama, virusima, bakterijama
– Poboljšava cirkulaciju
– Poboljšava rad srca i srčani ritam
– Poboljšava probavu
– Poboljšava obnavljanje tetiva i tkiva
– Potpomaže obnavljanje krvi
– Ima antibakterijsko dejstvo
– Ima antisepičko dejstvo
– Ubrzava izbacivanje toksičnih materija iz organizma
– Deluje protiv nastanka stresa i štetnih efekata stresa
– Po najnovijim saznanjima konzumiranje meda dovodi do ubrzavanja metabolizma i samim tim do regulisanja telesne težine
– Smanjuje nivo holesterola i triglicerida u krvi za sedam odsto, a za dva odsto povećava nivo dobrog HDL holesterola
– Dovodi do brzog i značajnog povećanja nivoa energije i koncentracije pa se posebno preporučuje sportistima, studentima pred ispit kao i svima koji obavljaju fizički i psihički naporan posao.
– Značajno je dejstvo u suzbijanju slobodnih radikala, koji direktno utiču na starenje organizma
– Poznata su brojna pozitivna dejstva na lepotu i zdravlje kože, kose i noktiju pa se široko primenjuje u kozmetici.
Postoje brojni recepti za maske i balzame koje je lako napraviti i u kućnim uslovima a čiji efekti su vidljivi odmah nakon primene.
Dokazani pozitivni efekti na sledeće bolesti:
– Kardiovaskularne bolesti
– Neurodegenerativne bolesti
– Tumori
– Katarakta
– Dijabetes
– Reumatske bolesti
– Sve bolesti izazvane stresom
– Alergije
– Bronhitisi i astma
– Zarastanje rana
– Anemija
MERE OPREZA I KONTRAINDIKACIJE :
Pre konzumacije potrebno je uraditi test: malu količinu proizvoda naneti na podlakticu i ostaviti 15 minuta da odstoji.
Ukoliko se javi bilo koja promena na koži, proizvod ne smete koristiti.
Ukoliko nema nikakvih promena na koži, potrebno je uraditi još jedan mali test – vrlo malu količinu proizvoda (veličine zrna šećera) stavite pod jezik. Ukoliko se javi bilo kakva reakcija, proizvod ne smete koristiti.
Ukoliko nema nikave reakcije, osim potpune miline, slobodno možete uživati u konzumaciji “Medaninih” proizvoda.
Ne preporučuje se deci mlađoj od 12 meseci , dijabetičarima i osobama koje imaju problema sa alergijama .
ZDRAVO SA MEDANOM ♥
Biljana –
Ovo do sada nisam imala priluku1 da probam, ljuti med, šta sve nećete izmislitu. Medjutin interesantan je ukus, licno meni je malo vise ljuti. Vredi probati ❤
Saša –
Med sa paprikom je jedinstvena kombinacija koja me je prijatno iznenadila. Preporucujem svima koji zele nesto novo da probaju a pogotovo što je svima poznato koliko je ljuta paprika lekovita a o medu ne bih ni da pišem.