MED I KUPINE
297 рсд – 547 рсд
- Kombinacija meda i visoko kvalitetnog liofilizovanog voća
- Reguliše probavu
- Povoljan uticaj na zdravo funkcionisanje srca
- Neodoljiv ukus
Poštarina 350 dinara
BESPLATNA ISPORUKA ZA PORUDŽBINE IZNAD 3.500 DINARA.
KUPINA I MED
KUPINE su ukusno i hranjivo voće pune vitamina A, B1, B2, B3, B6, vitamin C, vitamin E i vitamin K.
Mineralno bogastvo kupina uključuje kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum i cink. Takođe su dobar izvor aminokiselina i esecijalnih dijetetskih vlakana, bez ikakve opasnosti od štetnog holesterola.
KUPINE jačaju imunitet, pomažu boljem radu srca, pomažu regulisanju telesne težine, jačaju kosti…
Poželjne su i rado korišćene u kulinarske svrhe, za izradu kolača i poslastica.
Med je sam po sebi izuzetno zdrav i pisali smo dosta o njegovim lekovitim svojstvima. U kombinaciji sa kupinom, dobija se zdrava namirnica, izuzetnog ukusa, koja štiti organizam od raznih negativnih uticaja.

ŠTA JE LIOFILIZOVANO VOĆE?
Najbolji, ali ujedno i najzahtevniji proces sušenja voća upravo je liofilizacija. Ova tehnika zasniva se na metodi sušenja pri veoma niskim temperaturama. Ako se pitate kako je to moguće, evo odgovora: neophodno je da se, pre svega, odaberu cele i sveže voćkice (najčešće je to bobičasto voće – maline, kupine, borovnice ili jagode).
Ono se potom zamrzava na prilično niskim temperaturama (i do –60). Tako zamrznuto, stavlja se u vakum, a određeni vazdušni pritisak suši voće. Sav taj proces traje i do 40 sati. Na taj način vrši se dehidratacija voća, te iz ploda ispari i do 90% vode.
Liofilizacijom voće zadržava svoj hemijski sastav i zapreminu. Kontaminacija proizvoda biva izbegnuta jer većina mikroorganizama, pre svega bakterije i plesni, ne opstaju nakon ovog procesa. Takođe, hranljiva svojstva, prirodan miris, aroma, ukus i izgled ostaju očuvani, te imamo proizvod visoke prehrambene vrednosti. Osim toga, ovako sušeno voće ima duži rok trajanja.
VIŠE INFORMACIJA O PROIZVODU
MERE OPREZA I KONTRAINDIKACIJE :
Pre konzumacije potrebno je uraditi test: malu količinu proizvoda naneti na podlakticu i ostaviti 15 minuta da odstoji.
Ukoliko se javi bilo koja promena na koži, proizvod ne smete koristiti.
Ukoliko nema nikakvih promena na koži, potrebno je uraditi još jedan mali test – vrlo malu količinu proizvoda (veličine zrna šećera) stavite pod jezik.
Ukoliko se javi bilo kakva reakcija, proizvod ne smete koristiti.
Ukoliko nema nikave reakcije, osim potpune miline, slobodno možete uživati u konzumaciji meda sa kupinama .
Ne preporučuje se deci mlađoj od 12 meseci, dijabetičarima i osobama koje imaju problema sa alergijama .
POSEBNI USLOVI ČUVANJA :
Čuvanje kod kuće treba da bude u skladu sa utvrđenim standardima:
-temperatura u prostoriji treba da bude do 20 ° C , a vlažnost mora biti niska.
- MED I KUPINE treba čuvati u zatvorenoj orginalnoj tegli . Plastične tegle i poklopac omogućava mirise i vlagu.
- Odlično mesto za čuvanje – frižider. Uvek ima ravnu temperaturu i nisku vlažnost.
- Kuhinja – nije najbolji izbor. Visoko isparavanje i spoljni mirisi mogu dovesti do naglog oštećenja proizvoda . Ovo mesto se može koristiti samo ako nema drugog izbora.
- Takodje preporuka ja da se čuva u posebnoj prostoriji za namernice – špaiz gde temperatura ne prelazi 20 °
NAČIN KONZUMIRANJA :
MED I KUPINE ne bi trebalo odmah progutati, već postepeno otapati u ustima.
Takođe se može konzumirati u čaši tople vode, mleka ili čaja kai namazati na hleb ili palačinke .
Preporučena dnevna doza je 1-2 kašičice.
ZDRAVO SA MEDANOM ♥
Miljana –
Obozavam kupine😍😍 Sa medom su odlicne