MED I JAGODE
130g, 250g
297 рсд – 547 рсд
- Kombinacija meda i visoko kvalitetnog liofilizovanog voća
- Snažan antioksidant
- Smanjuje rizik od nastanka katarakte
- Bogat izvor vitamina C
- Osvežava i okrepljuje organizam
Poštarina 350 dinara
BESPLATNA ISPORUKA ZA PORUDŽBINE IZNAD 3.500 DINARA.
MED I JAGODE ZA MAKSIMALNO OSVEŽENJE
Jagode su voće koje svi vole, a posle ovog članka ćete ih zavoleti još više.
Sa njihovim pojavljivanjem budi se radost i sreća kod ljudi, delimično zbog nagoveštaja dolazećeg lepog vremena a većim delom zbog fantastičnog ukusa, pripreme voćnih salata i mnogobrojnih poslastica.
Kako bi uživali u jagodama cele godine, pretočili smo ovo parče sreće u teglicu.
Uživajte u ukusu meda i jagode, zaslužili ste!
Jagode su bogate vitaminom C i odličan su antioksidant.
Takođe pomažu pri sagorevanju masnih naslaga u organizmu, jer ih telo koristi kao gorivo.
Zbog fenolnih kiselina koje poseduju, jagode imaju antialergena svojstva.
Bobičasto voće, a među njima i jagode, mogu da poboljšaju dobar holesterol i pogodno deluju na regulaciju krvnog pritiska.

ŠTA JE LIOFILIZOVANO VOĆE?
Najbolji, ali ujedno i najzahtevniji proces sušenja voća upravo je liofilizacija. Ova tehnika zasniva se na metodi sušenja pri veoma niskim temperaturama. Ako se pitate kako je to moguće, evo odgovora: neophodno je da se, pre svega, odaberu cele i sveže voćkice (najčešće je to bobičasto voće – maline, kupine, borovnice ili jagode).
Ono se potom zamrzava na prilično niskim temperaturama (i do –60). Tako zamrznuto, stavlja se u vakum, a određeni vazdušni pritisak suši voće. Sav taj proces traje i do 40 sati. Na taj način vrši se dehidratacija voća, te iz ploda ispari i do 90% vode.
Liofilizacijom voće zadržava svoj hemijski sastav i zapreminu. Kontaminacija proizvoda biva izbegnuta jer većina mikroorganizama, pre svega bakterije i plesni, ne opstaju nakon ovog procesa. Takođe, hranljiva svojstva, prirodan miris, aroma, ukus i izgled ostaju očuvani, te imamo proizvod visoke prehrambene vrednosti. Osim toga, ovako sušeno voće ima duži rok trajanja.
VIŠE INFORMACIJA O PROIZVODU
MERE OPREZA I KONTRAINDIKACIJE :
Pre konzumacije potrebno je uraditi test: malu količinu proizvoda naneti na podlakticu i ostaviti 15 minuta da odstoji.
Ukoliko se javi bilo koja promena na koži, proizvod ne smete koristiti.
Ukoliko nema nikakvih promena na koži, potrebno je uraditi još jedan mali test – vrlo malu količinu proizvoda (veličine zrna šećera) stavite pod jezik.
Ukoliko se javi bilo kakva reakcija, proizvod ne smete koristiti.
Ukoliko nema nikave reakcije, osim potpune miline, slobodno možete uživati u konzumaciji meda sa jagodama .
Ne preporučuje se deci mlađoj od 12 meseci, dijabetičarima i osobama koje imaju problema sa alergijama .
POSEBNI USLOVI ČUVANJA :
Čuvanje kod kuće treba da bude u skladu sa utvrđenim standardima:
-temperatura u prostoriji treba da bude do 20 ° C , a vlažnost mora biti niska.
- MED I JAGODE treba čuvati u zatvorenoj orginalnoj tegli . Plastične tegle i poklopac omogućava mirise i vlagu.
- Odlično mesto za čuvanje – frižider. Uvek ima ravnu temperaturu i nisku vlažnost.
- Kuhinja – nije najbolji izbor. Visoko isparavanje i spoljni mirisi mogu dovesti do naglog oštećenja proizvoda . Ovo mesto se može koristiti samo ako nema drugog izbora.
- Takodje preporuka ja da se čuva u posebnoj prostoriji za namernice – špaiz gde temperatura ne prelazi 20 °
NAČIN KONZUMIRANJA :
MED I JAGODE ne bi trebalo odmah progutati, već postepeno otapati u ustima.
ZDRAVO SA MEDANOM ♥
Jovana –
Ništa lepše od svežih jagoda sa šlagom. Ali u nedostatku toga, spas nalazim u mešavini meda i jagoda😀
Zdravko –
Poručio sam celu paletu voćnih proizvoda. Nema pobednika, svi ukusi su sjajni.
Sara –
Malo je reći da sam oduševljena! Jagode su uvek prvi izbor što se mene tiče.