MED I BOROVNICE
130g, 250g
297 рсд – 547 рсд
- Kombinacija meda i visoko kvalitetnog liofilizovanog voća
- Blagotvorno deluje na jačanje krvne slike
- Bogat izvor vitamina i minerala
- Meke strukture, prijatnog i aromatičnog ukusa
Poštarina 350 dinara
BESPLATNA ISPORUKA ZA PORUDŽBINE IZNAD 3.500 DINARA.
PRIMAMLJIV UKUS MEDA I BOROVNICE
LIGHT -Lagan i neponovljiv ukus koji odiše medom ali kada se otopi u ustima i proguta, ostavlja ukus Borovnice i razgali sva čula. Ova medna mešavina je idealna za pravljenje laganih kolača i torti na prirodan i zdrav način.
Borovnica uspešno jača imunitet i sprečava stanja koja nastaju kao posledica narušenog imuniteta. Bogata je vitaminima A, C i E, što je čini odličnim antioksidantom i borcem protiv slobodnih radikala.
Borovnica je odličan saveznik u borbi protiv karidovaskularnih bolesti. Zbog svog specifičnog sastava u kojem se nalazi i polifenol, borovnica uspešno snižava loš LDL holesterol, sprečava zakrečavanje krvnih sudova i pojavu tromba. Reguliše pritisak i sprečava moždani i srčani udar.
Uspešno održava crevnu floru zdravom pa se koristi kod različitih poremećaja funkcije creva ali i celog digestivnog sistema, uključujući želudac, jetru i pankreas. Bogata je vlaknima kojima se hrane dobre bakterije u crevima pa je borovnica odličan probiotik.

ŠTA JE LIOFILIZOVANO VOĆE?
Najbolji, ali ujedno i najzahtevniji proces sušenja voća upravo je liofilizacija. Ova tehnika zasniva se na metodi sušenja pri veoma niskim temperaturama. Ako se pitate kako je to moguće, evo odgovora: neophodno je da se, pre svega, odaberu cele i sveže voćkice (najčešće je to bobičasto voće – maline, kupine, borovnice ili jagode).
Ono se potom zamrzava na prilično niskim temperaturama (i do –60). Tako zamrznuto, stavlja se u vakum, a određeni vazdušni pritisak suši voće. Sav taj proces traje i do 40 sati. Na taj način vrši se dehidratacija voća, te iz ploda ispari i do 90% vode.
Liofilizacijom voće zadržava svoj hemijski sastav i zapreminu. Kontaminacija proizvoda biva izbegnuta jer većina mikroorganizama, pre svega bakterije i plesni, ne opstaju nakon ovog procesa. Takođe, hranljiva svojstva, prirodan miris, aroma, ukus i izgled ostaju očuvani, te imamo proizvod visoke prehrambene vrednosti. Osim toga, ovako sušeno voće ima duži rok trajanja.
VIŠE INFORMACIJA O PROIZVODU
MERE OPREZA I KONTRAINDIKACIJE :
Pre konzumacije potrebno je uraditi test: malu količinu proizvoda naneti na podlakticu i ostaviti 15 minuta da odstoji.
Ukoliko se javi bilo koja promena na koži, proizvod ne smete koristiti.
Ukoliko nema nikakvih promena na koži, potrebno je uraditi još jedan mali test – vrlo malu količinu proizvoda (veličine zrna šećera) stavite pod jezik.
Ukoliko se javi bilo kakva reakcija, proizvod ne smete koristiti.
Ukoliko nema nikave reakcije, osim potpune miline, slobodno možete uživati u konzumaciji meda sa borovnicama .
Ne preporučuje se deci mlađoj od 12 meseci, dijabetičarima i osobama koje imaju problema sa alergijama .
POSEBNI USLOVI ČUVANJA :
Čuvanje kod kuće treba da bude u skladu sa utvrđenim standardima:
-temperatura u prostoriji treba da bude do 20 ° C , a vlažnost mora biti niska.
- MED I BOROVNICU treba čuvati u zatvorenoj orginalnoj tegli . Plastične tegle i poklopac omogućava mirise i vlagu.
- Odlično mesto za čuvanje – frižider. Uvek ima ravnu temperaturu i nisku vlažnost.
- Kuhinja – nije najbolji izbor. Visoko isparavanje i spoljni mirisi mogu dovesti do naglog oštećenja proizvoda . Ovo mesto se može koristiti samo ako nema drugog izbora.
- Takodje preporuka ja da se čuva u posebnoj prostoriji za namernice – špaiz gde temperatura ne prelazi 20 °
NAČIN KONZUMIRANJA :
MED I BOROVNICU ne bi trebalo odmah progutati, već postepeno otapati u ustima.
ZDRAVO SA MEDANOM ♥
Sanja –
Kakav fantastičan ukus! Teško je zadrzati se na samo jednoj kašičici. 😋
Vojslav –
Redovno ga koristim. Ne samo borovnicu, nego sve voćne ukuse, zato što znam da je liofilizovano voće jako zdravo i ne gubi hranjiva svojstva. Osim toga je jako skupo…mislim oko 30-40e po kilogramu.
Elvira –
Lagana poslastica i zaista ide lepo kao fil za kolače.
Darija –
Volim sladolede sa voćkastim ukusima. Nisam probala med sa tim ukusima do sada. Super je
Lara –
Ukus čista petica! Osvežava i mami na još 🙂