MED I ARONIJA
250g
547 рсд
- Antioksidant.
- Podrška srcu i pritisku.
- Varenje uz prirodnu ravnotežu.
- Energetska revitalizacija bez umora.
ZA BILO KOJA TRI PORUČENA PROIZVODA SLEDI POKLON UZORAK, POKLON MAGNET I BESPLATNA DOSTAVA
Antioksidativna moć
Aronija i med zajedno pružaju snažnu antioksidativnu zaštitu, pomažući u neutralizaciji slobodnih radikala i podržavajući opšte zdravlje.
Srčana podrška
Kombinacija meda i aronije može doprineti zdravlju srca s obzirom na antiinflamatorna svojstva i sposobnost regulacije krvnog pritiska.
Poboljšava varenje
Med sa aronijom podržava probavu zahvaljujući vlaknima iz aronije i enzimima u medu, što može doprineti ravnoteži crevne flore.
Energetska revitalizacija
Ova kombinacija pruža prirodni stimulans, povećavajući energiju i ublažavajući umor, čineći je idealnom opcijom za održavanje visokog nivoa energije tokom dana.

ŠTA JE LIOFILIZOVANO VOĆE?
Najbolji, ali ujedno i najzahtevniji proces sušenja voća upravo je liofilizacija. Ova tehnika zasniva se na metodi sušenja pri veoma niskim temperaturama. Ako se pitate kako je to moguće, evo odgovora: neophodno je da se, pre svega, odaberu cele i sveže voćkice (najčešće je to bobičasto voće – maline, kupine, borovnice ili jagode).
Ono se potom zamrzava na prilično niskim temperaturama (i do –60). Tako zamrznuto, stavlja se u vakum, a određeni vazdušni pritisak suši voće. Sav taj proces traje i do 40 sati. Na taj način vrši se dehidratacija voća, te iz ploda ispari i do 90% vode.
Liofilizacijom voće zadržava svoj hemijski sastav i zapreminu. Kontaminacija proizvoda biva izbegnuta jer većina mikroorganizama, pre svega bakterije i plesni, ne opstaju nakon ovog procesa. Takođe, hranljiva svojstva, prirodan miris, aroma, ukus i izgled ostaju očuvani, te imamo proizvod visoke prehrambene vrednosti. Osim toga, ovako sušeno voće ima duži rok trajanja.
VIŠE INFORMACIJA O PROIZVODU
MERE OPREZA I KONTRAINDIKACIJE :
Pre konzumacije potrebno je uraditi test: malu količinu proizvoda naneti na podlakticu i ostaviti 15 minuta da odstoji.
Ukoliko se javi bilo koja promena na koži, proizvod ne smete koristiti.
Ukoliko nema nikakvih promena na koži, potrebno je uraditi još jedan mali test – vrlo malu količinu proizvoda (veličine zrna šećera) stavite pod jezik.
Ukoliko se javi bilo kakva reakcija, proizvod ne smete koristiti.
Ukoliko nema nikave reakcije, osim potpune miline, slobodno možete uživati u konzumaciji meda sa aronijom .
Ne preporučuje se deci mlađoj od 12 meseci, dijabetičarima i osobama koje imaju problema sa alergijama .
POSEBNI USLOVI ČUVANJA :
Čuvanje kod kuće treba da bude u skladu sa utvrđenim standardima:
-temperatura u prostoriji treba da bude do 20 ° C , a vlažnost mora biti niska.
- MED treba čuvati u zatvorenoj orginalnoj tegli .
- Odlično mesto za čuvanje – frižider. Uvek ima ravnu temperaturu i nisku vlažnost.
- Kuhinja – nije najbolji izbor. Visoko isparavanje i spoljni mirisi mogu dovesti do naglog oštećenja proizvoda . Ovo mesto se može koristiti samo ako nema drugog izbora.
- Takodje preporuka ja da se čuva u posebnoj prostoriji za namernice – špaiz gde temperatura ne prelazi 20 °
NAČIN KONZUMIRANJA :
MED ne bi trebalo odmah progutati, već postepeno otapati u ustima.
Takođe se može konzumirati u čaši tople vode, mleka ili čaja kai namazati na hleb ili palačinke .
Preporučena dnevna doza je 1-2 kašičice MEDA I ARONIJE.
ZDRAVO SA MEDANOM ♥
Komentara