KOPRIVKO

250g
(8 recenzije korisnika)

597 рсд

  • Med, Kopriva i Kakao
  • Sadrži dovoljno gvožđa i podiže imunitet
  • Čokoladnom ukusu neće odoleti deca a ni odrasli
  • Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive
Uz KOPRIKO dobijaš na poklon jedan od probnih uzoraka naših proizvoda

Poštarina 350 dinara

BESPLATNA ISPORUKA ZA PORUDŽBINE IZNAD 3.000 DINARA.

KOPRIVA

Najznačajnije je napomenuti da kopriva sadrži izuzetno velike količine gvožđa.

Bogatstvo ovim mineralom čini je najboljim prirodnim lekom protiv anemije, smanjuje sklonost ka krvarenju, ublažava preobilna krvarenja i prečišćava krv.

U fascinantan sastav koprive ulaze i tanini, karoten, lecitin i brojne aminokiseline, belančevine i ugljeni hidrati što je čini lekom za mnoge bolesti, pri čemu ujedno i vraća energiju i snagu organizmu i podiže odbrambenu moć imunosistema.

Poseduje antibakerijska, antivirusna, protivupalna, diuretička svojstva, smanjuje bol i zaustavlja krvarenje.

KAKAO ima veliku količinu magnezijuma što značajno utiče na smanjenje nervoze, stresa, grčeva mišića i boljitak rada srca, mozga, gastrointestinalnog trakta . 

VIŠE INFORMACIJA O PROIZVODU
Pored gvožđa, ostali minerali koje kopriva sadrži su: kalcijum, magnezijum, fosfor i silicijum.
Kopriva takođe pored vitamina C u značajnoj meri sadrži i vitamin A, B2, B5 i K.
Osnovno svojstvo koprive jeste da pročišćava krvi podstiče izlučivanje nagomilane tečnosti iz organizma.
Zbog ovih svojstava, nalazi primenu kod svih oboljenja izazvanih akumuliranjem toksina u organizmu (ekcemi, glavobolje, reumatizam, giht, artritisi).

Kakau su kroz istoriju pripisivane božanske osobine.
Sadrži veliki broj vitamina, minerala i oligoelemenata pa samim tim ima izuzetan značaj za zdravlje čoveka.

Takođe, kakao sadrži i veliki broj antioksidanasa, kao što su polifenoli, katehini i epikatehini,koji štite organizam od slobodnih radikala i jačaju imunitet.
Velike količine gvožđa, vitamina A, B, C, E, zatim hroma, mangana, cinka, kalcijuma, selena, fosfora…
Kakao je bogat omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, pa štiti vaše srce i krvne sudove.
Kakao pomaže lučenje hormona sreće, serotonina i dopamine pa nije ni čudno što je kakao vrlo brzo postao omiljen sastojak većine slatkiša.
Kakao takođe provereno pomaže u lečenju:
-Povećanog krvnog pritiska
-Anemije, malokrvnosti i prinedostatku gvožđa
-Čuva srce i krvne sudove
-Smanjenju depresije, anksioznosti i druge psihičke tegobe
-Reguliše količinu šećera u krvi
-Snižava povišen holesterol
-Štiti organizam od slobodnih radikala
-Reguliše probavu
-Utiče na zdravlje kože pa se dodaje u kreme i kupke za telo
Potstiče koncentraciju, pamćenje i lepo raspoloženje

Med, kopriva i kakao zajedno čine proizvod namenjen svim uzrastima, a pogotovo deci zbog svog čokoladnog ukusa.

Ova tri sastojka znatno utiču na gvožđe u organizmu kao i na povećanje imuniteta i svega ostalog pre navedenog u tekstu.

MERE OPREZA I KONTRAINDIKACIJE :

Pre konzumacije potrebno je uraditi test: malu količinu proizvoda naneti na podlakticu i ostaviti 15 minuta da odstoji.

Ukoliko se javi bilo koja promena na koži, proizvod ne smete koristiti.

Ukoliko nema nikakvih promena na koži, potrebno je uraditi još jedan mali test – vrlo malu količinu proizvoda (veličine zrna šećera) stavite pod jezik.

Ukoliko se javi bilo kakva reakcija, proizvod ne smete koristiti.

Ukoliko nema nikave reakcije, osim potpune miline, slobodno možete uživati u konzumaciji  KOPRIKA .

Ne preporučuje se deci mlađoj od 12 meseci, dijabetičarima i osobama koje imaju problema sa alergijama .

POSEBNI USLOVI ČUVANJA KOPRIKA :

Čuvanje KOPRIKA kod kuće treba da bude u skladu sa utvrđenim standardima:

-temperatura u prostoriji treba da bude do 20 ° C , a vlažnost mora biti niska.

  1. KOPRIKO treba čuvati u zatvorenoj orginalnoj tegli . Plastične tegle i poklopac omogućava mirise i vlagu.
  2. Odlično mesto za čuvanje – frižider. Uvek ima ravnu temperaturu i nisku vlažnost.
  3. Kuhinja – nije najbolji izbor. Visoko isparavanje i spoljni mirisi mogu dovesti do naglog oštećenja proizvoda . Ovo mesto se može koristiti samo ako nema drugog izbora.
  4. Takodje preporuka ja da se čuva u posebnoj prostoriji za namernice – špaiz gde temperatura ne prelazi 20 °

NAČIN KONZUMIRANJA :

KOPRIKO ne bi trebalo odmah progutati, već postepeno otapati u ustima.

Takođe se može konzumirati u čaši tople vode, mleka ili čaja.

Preporučena dnevna doza je 1-2 kašičice KOPRIKA .

 

ZDRAVO SA MEDANOM ♥

8 reviews for KOPRIVKO

  1. Sanja Marčetić Mrdjan

    Čist primer da zdravo i ukusno ipak mogu zajedno. U prirodi se nalazi sve što nam je potrebno. Svaka čast za kombinaciju ukusa, prava harmonija.

  2. Strahinja

    Dobri ljudi, znaju svoj posao. Mene su uputili, dali informacije i edukovali o samim namirnicama koje koriste u medu. Mnogo su mi jasnije stvari sada, nego kada sam samo čitao o tome.

  3. Una

    Drago mi je da postoje ljudi poput mene koji se odupiru industrijskim slatkišima. Volim slatko i jedem slatko ali na zdrav način. PS… voćni ukusi su prva liga.

  4. Pera

    Kopriva je opšte poznata po lekovitim svojstvima u svetu medicine. Koristim ovaj preparat duže vreme zbog čišćenja organizma.

  5. Ceca

    Prezadovoljna. Poput krema je, klinci ga obožavaju.

  6. Miljana

    Ekstra ukus, super su proizvodi.

  7. Suzana

    Deca ga tamane. Sigurna sam da će na ovaj način steći korisne i zdrave navike.

  8. Violeta

    Ko bi reko da kopriva može biti ovako ukusna 🙂

Dodajte recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša Korpa Je Prazna