Najznačajnije je napomenuti da kopriva sadrži izuzetno velike količine gvožđa.Bogatstvo ovim mineralom čini je najboljim prirodnim lekom protiv anemije, smanjuje sklonost ka krvarenju, ublažava preobilna krvarenja i prečišćava krv.U fascinantan sastav koprive ulaze i tanini, karoten, lecitin i brojne aminokiseline, belančevine i ugljeni hidrati što je čini lekom za mnoge bolesti, pri čemu ujedno i vraća energiju i snagu organizmu i podiže odbrambenu moć imunosistema.Poseduje antibakerijska, antivirusna, protivupalna, diuretička svojstva, smanjuje bol i zaustavlja krvarenje.KAKAO ima veliku količinu magnezijuma što značajno utiče na smanjenje nervoze, stresa, grčeva mišića i boljitak rada srca, mozga, gastrointestinalnog trakta .
MED – KOPRIVKO
Od 1.247 RSD
- Med, Kopriva i Kakao
- Sadrži dovoljno gvožđa i podiže imunitet
- Čokoladnom ukusu neće odoleti deca a ni odrasli
- Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive
NETO: 250g
Besplatna Isporuka Za Porudžbine Preko 2.990 Dinara.
Rok isporuke je 3 – 5 radnih dana.
Najznačajnije je napomenuti da kopriva sadrži izuzetno velike količine gvožđa.Bogatstvo ovim mineralom čini je najboljim prirodnim lekom protiv anemije, smanjuje sklonost ka krvarenju, ublažava preobilna krvarenja i prečišćava krv.U fascinantan sastav koprive ulaze i tanini, karoten, lecitin i brojne aminokiseline, belančevine i ugljeni hidrati što je čini lekom za mnoge bolesti, pri čemu ujedno i vraća energiju i snagu organizmu i podiže odbrambenu moć imunosistema.Poseduje antibakerijska, antivirusna, protivupalna, diuretička svojstva, smanjuje bol i zaustavlja krvarenje.KAKAO ima veliku količinu magnezijuma što značajno utiče na smanjenje nervoze, stresa, grčeva mišića i boljitak rada srca, mozga, gastrointestinalnog trakta .
Više informacija
Pored gvožđa, ostali minerali koje kopriva sadrži su: kalcijum, magnezijum, fosfor i silicijum.
Kopriva takođe pored vitamina C u značajnoj meri sadrži i vitamin A, B2, B5 i K.
Osnovno svojstvo koprive jeste da pročišćava krvi podstiče izlučivanje nagomilane tečnosti iz organizma.
Zbog ovih svojstava, nalazi primenu kod svih oboljenja izazvanih akumuliranjem toksina u organizmu (ekcemi, glavobolje, reumatizam, giht, artritisi).
Kakau su kroz istoriju pripisivane božanske osobine.
Sadrži veliki broj vitamina, minerala i oligoelemenata pa samim tim ima izuzetan značaj za zdravlje čoveka.
Takođe, kakao sadrži i veliki broj antioksidanasa, kao što su polifenoli, katehini i epikatehini,koji štite organizam od slobodnih radikala i jačaju imunitet.
Velike količine gvožđa, vitamina A, B, C, E, zatim hroma, mangana, cinka, kalcijuma, selena, fosfora…
Kakao je bogat omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, pa štiti vaše srce i krvne sudove.
Kakao pomaže lučenje hormona sreće, serotonina i dopamine pa nije ni čudno što je kakao vrlo brzo postao omiljen sastojak većine slatkiša.
Kakao takođe provereno pomaže u lečenju:
-Povećanog krvnog pritiska
-Anemije, malokrvnosti i prinedostatku gvožđa
-Čuva srce i krvne sudove
-Smanjenju depresije, anksioznosti i druge psihičke tegobe
-Reguliše količinu šećera u krvi
-Snižava povišen holesterol
-Štiti organizam od slobodnih radikala
-Reguliše probavu
-Utiče na zdravlje kože pa se dodaje u kreme i kupke za telo
–Potstiče koncentraciju, pamćenje i lepo raspoloženje
Med, kopriva i kakao zajedno čine proizvod namenjen svim uzrastima, a pogotovo deci zbog svog čokoladnog ukusa.
Ova tri sastojka znatno utiču na gvožđe u organizmu kao i na povećanje imuniteta i svega ostalog pre navedenog u tekstu.
Mere opreza
MERE OPREZA I KONTRAINDIKACIJE :
Pre konzumacije potrebno je uraditi test: malu količinu proizvoda naneti na podlakticu i ostaviti 15 minuta da odstoji.
Ukoliko se javi bilo koja promena na koži, proizvod ne smete koristiti.
Ukoliko nema nikakvih promena na koži, potrebno je uraditi još jedan mali test – vrlo malu količinu proizvoda (veličine zrna šećera) stavite pod jezik.
Ukoliko se javi bilo kakva reakcija, proizvod ne smete koristiti.
Ukoliko nema nikave reakcije, osim potpune miline, slobodno možete uživati u konzumaciji KOPRIKA .
Ne preporučuje se deci mlađoj od 12 meseci, dijabetičarima i osobama koje imaju problema sa alergijama .
POSEBNI USLOVI ČUVANJA KOPRIKA :
Čuvanje KOPRIKA kod kuće treba da bude u skladu sa utvrđenim standardima:
-temperatura u prostoriji treba da bude do 20 ° C , a vlažnost mora biti niska.
- KOPRIKO treba čuvati u zatvorenoj orginalnoj tegli . Plastične tegle i poklopac omogućava mirise i vlagu.
- Odlično mesto za čuvanje – frižider. Uvek ima ravnu temperaturu i nisku vlažnost.
- Kuhinja – nije najbolji izbor. Visoko isparavanje i spoljni mirisi mogu dovesti do naglog oštećenja proizvoda . Ovo mesto se može koristiti samo ako nema drugog izbora.
- Takodje preporuka ja da se čuva u posebnoj prostoriji za namernice – špaiz gde temperatura ne prelazi 20 °
NAČIN KONZUMIRANJA :
KOPRIKO ne bi trebalo odmah progutati, već postepeno otapati u ustima.
Takođe se može konzumirati u čaši tople vode, mleka ili čaja.
Preporučena dnevna doza je 1-2 kašičice KOPRIKA .
ZDRAVO SA MEDANOM ♥
Paketi | Komad, Mesečni 3+ – 997 rsd/kom, Tromesečni 9+ – 913 rsd/kom |
---|
Violeta –
Ko bi reko da kopriva može biti ovako ukusna 🙂
Suzana –
Deca ga tamane. Sigurna sam da će na ovaj način steći korisne i zdrave navike.
Miljana –
Ekstra ukus, super su proizvodi.
Ceca –
Prezadovoljna. Poput krema je, klinci ga obožavaju.
Pera –
Kopriva je opšte poznata po lekovitim svojstvima u svetu medicine. Koristim ovaj preparat duže vreme zbog čišćenja organizma.
Una –
Drago mi je da postoje ljudi poput mene koji se odupiru industrijskim slatkišima. Volim slatko i jedem slatko ali na zdrav način. PS… voćni ukusi su prva liga.
Strahinja –
Dobri ljudi, znaju svoj posao. Mene su uputili, dali informacije i edukovali o samim namirnicama koje koriste u medu. Mnogo su mi jasnije stvari sada, nego kada sam samo čitao o tome.
Sanja Marčetić Mrdjan –
Čist primer da zdravo i ukusno ipak mogu zajedno. U prirodi se nalazi sve što nam je potrebno. Svaka čast za kombinaciju ukusa, prava harmonija.
Marija –
Deca ga vrlo rado uzimaju i manje su bolešljivi.
Marta Petrović –
Ukus je predivan, mogu ga svaki dan jesti. Inače dobijem uvek veću energiju