Virusne infekcije i mogućnosti prevencije

Zima je…hladnoca…puno rizika za zdravlje i ne samo zbog toga…ljudi brinu, vise nego ranije, opravdano…prebiraju sta sve moze da se radi i upotrebi da se ostane zdrav…

Saveta nikad dosta, a izbor povezuje znanje, iskustvo i mogucnosti…neke su oduvek tu, blizu, kraj nas, mnogi ih ne opazaju, ne cene dovoljno, a istina je jednostavna…

Dobro poznavanje pčelinjih proizvoda dolazi sa njihovim koriscenjem, kroz iskustva drugih i spstvena, ucenjem i razmenom sa iskusnijim i posvecenim…to je deo kulture ishrane i svakodnevne rutine koja se postize redovnom upotrebom u ishrani… med, medne kase, koje se obogacuju polenom, propolisom, maticnim mlecom, pergom, suvim vocem, zacinskim biljem, biljnim ekstraktima i drugim delovima biljaka…

Sve to je znacajna komponenta ishrane, materijal koji sadrzi pravi arsenal essencijalija, enzima, stimulatora, minerala i vitamina i nekih bioaktivnih materije koje se samo tu mogu naci, u punom sastavu, koji nema  sezonski karakter!

Takva ishrana pomaže da se bolje osecamo, da imamo dobru energiju, da bolje funkcionišemo, da se odrzava zdravlje ili da savladamo i poneki problem…..          

Ali kakva je korist ako sve to znamo, da je  dobro i korisno, da je lako dostupno, da ima izuzetan kvalitet, unikatan i nezamenjljiv i u nutritivnom i lekovitom opsegu, a pritom samo retko ili nikad ne posegnemo za tim?

Med, polen, perga, matični mleč, propolis i pčelinji otrov, pcelinji vosak, pcelinji vazduh…

Malo reči, veliki značaj…neprocenjivo… 🐝

Gde su pcele, tu je zdravlje ❤️🌞🍀

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Copy link