Da li je i vama slatkiš najbolji drug kad ste umorni, neraspoloženi, apatični, tužni…?

Koliko ste puta  pomislili… e da mi je samo 2-3 nedelje da ne moram ništa da radim , da se dooobro odmorim. Silom prilika dobili smo te 2-3 nedelje kada ne idemo na posao, sedimo kod kuće, imamo vremena da čitamo, da pogledamo na miru neki film, da detaljno očistimo kuću, da igramo društvene igre ili bilo koje druge igre sa decom…

A L I…. nije to ona lepa dokolica koja nam donosi smiraj, odmor, vodi nas u maštarenje, razmišljanje, planiranje … iz koje mogu da nastanu prave čarolije. To je  pre osećaj skučenosti, nemira, neizvesnosti, nedostatka zagrljaja, druženja, smeha.

U vreme karantina, kada smo zatvoreni u četiri zida i po nekoliko dana, a naši stariji sugradjani i po nekoliko nedelja, u vreme neizvesnosti, straha, besciljnosti u kojima smo se svi našli, prvo nam strada imunitet, a odmah za njim i živci. Nije čudno da  u ovakvim vremenima osećamo tugu, neraspoloženje, strepnju, anksioznost pa i depresiju.

Med protiv depresije. Depresija lečenje

Manjak serotonina jedan je od glavnih uzroka depresije, lošeg sna i pojačane razdražljivosti. Radi povećanja nivoa tog hormona u mozgu svi potežemo  za ugljenim hidratima iz slatkiša, testenina, hleba, pirinča i drugih žitarica. To nam na kratko poboljša raspoloženje ali s obzirom da se slabije krećemo vrlo brzo dovede do viška energije koju nemamo gde i kako da potrošimo, pa se pretvara u masnoće i višak kilograma  a to dovodi opet do anksioznosi i neraspoloženja. i tako u krug.

Šta je rešenje? Kako izaći iz tog začaranog kruga?

Ne treba da se odričemo slatkiša. Slatkiši nam definitivno ulepšavaju život i čine da teške trenutke lakše prebrodimo. Ali ono što je bitno je da izaberemo ZDRAVE SLATKIŠE.  Slatkiše koji se lakše razlažu i brže metabolišu. Slatkiši na bazi meda su pravi izbor za ovakve situacije.

 • Obezbedjuju rast nivoa seratonina što direktno utiče na poboljšanje raspoloženja
 • Ne dovodi do naglog skoka insulina nakon konzumacije, kao ni do naglog pada insulina ukoliko ta konzumacija izostane.  Upravo nagli pad insulina dovodi do napada gladi i nekontrolisane potrebe za slatkišima.

Med za dobro raspolozenje. Zdravi slatkisi.

Znači, kašičica meda popravi značajno raspoloženje, a ne stvara zavisnost kao što je slučaj sa industrijskim slatkišima.

Kompanija MEDANA u svom asortimanu ima slatkiš za svačiji ukus…

Osim različitih vrsta čistog, potpuno prirodnog meda, tu su i kremići u kombinaciji:

 • med i lešnik
 • med, propolis polen i matična mleč
 • med i različito organsko voće
 • i još mnogo toga

MEDANA se stara da uvek budete zdravi i naravno, dobro raspoloženi.

BUDITE ZDRAVI I SREĆNI SA MEDANOM ?

0
  0
  Vaša Korpa
  Vaša Korpa Je Prazna